Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjski file sa sosom od pečuraka u tiganju

Svinjski file sa sosom od pečuraka u tiganju

Svinjski file sa sosom od pečuraka u tiganju3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Evo šta ćemo ukusno danas smućkati - svinjski file sa sosom od pečuraka u tiganju"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 400 g
  • so
  • crni biber
  • origano
  • ulje
  • pečurke - 1 teglica, od 200 g
  • maslac - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 400 ml ili bujon od povrća
  • limunov sok - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se posipa začinima - solju, crnim biberom, uljem i origanom. Pokriva se folijom i ostavlja se u frižideru na sat vremena kako bi se začinilo.

U zagrejanom gril tiganju se peče sa obe strane dok ne bude gotovo, posle se seče na komade debljine od 1-1.5 cm.

Zagreva se puna kašika maslaca i ulja da se istopi.

Dodaje se brašno i meša se metalnom žicom za mućenje da postane blago zlatkasto. Dodaje se sveže mleko, a posle i voda ili kockica rastvorenog bujona.

Dobro se meša na umerenoj vatri, malo da se zgusti, dodaju se oceđene pečurke i kuva se još malo na ringli.

Na kraju u sos od pečuraka se dodaju i kriškice bonfilea, dodaje se so, crni biber i limunov sok. Ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: