Način pripreme
Pileće meso isecite na trake ili komade. Papriku, luk i pečurke na isti način.
Sve dinstajte u šerpi sa malo maslinovog ulja i vode ako je potrebno. Najverovatnije neće biti potrebe da stavljate vodu, jer će je i piletina i povrće pustiti.
Beli luk sitno iseckajte i dodajte ga u šerpu. Začinite solju i biberom po ukusu, kao i soja sosom. Kuvajte pod poklopcem dok piletina ne bude spremna.
U međuvremenu, paradajz isecite na male kockice, beli luk na sitne komadiće, a luk na kolutove, dodajte maslinovo ulje i soja sos i zgnječite. Možete i da sve pretvorite u pire, ali je bolje da se komadići paradajza osete.
Ova salata se može poslužiti na dva načina.
Prvi je ako nađete veće listove zelene salate, stavite u svaku piletinu i povrće, malo sosa i zarolajte.
Drugi - isecite zelenu salatu i pomešajte je sa ostalim sastojcima i dodajte sosa koliko želite.
Bez obzira na to kako servirate salatu Fahita, nećete pogrešiti, jer je jedinstveno ukusna.
Prijatno!
U originalnom receptu za ovu salatu od piletine dodat je kumin, kao i čili i ljuta aleva paprika. Možete ih dodati po želji.