Način pripreme
1. Iseckajte luk na sitno, a paprike na lentice dužine 6-7 centimetara. Pileće grudi isecite na kockice.
2. Zapržite luk s malo soli 4-5 minuta na srednjoj temperaturi.
3. Stavite paprike i kad blago omeknu, dodajte piletinu.
4. Kuvajte 3 minuta i onda sipajte soja sos, čili, kumin, limunov sok, biber, alevu papriku i so po ukusu. Nakraju dodajte kačičicu šećera i barbikju sos. Mešajte da se dobro umese svi začini i da puste aromu. Nakon još 3-4 minuta sklonite s vatre kad ste se prethodno uverili da je piletina gotova.
5.Za tortilje/tanke pogačice, pomešajte sve sastojke i zamesite elastično, ne preterano tvrdo testo.
6. Podelite ga na 12 lopti i svaku razvijte u tortilju (ako slažete jednu na drugu, stavite između njih najlon, da se ne zalepe).
7. Pecite ih na vrelom tiganju s nelepljivim dnom (možete da ga namažete, da budete sigurni da se neće zalepiti). Jedan do dva minuta sa svake strane je dovoljno.
8. Servirajte ukusnu pikantnu piletinu s totiljama stavljajući smesu preko njijh i zavijajući ih kao palačinku, ali podvrćući donji kraj, da bude zgodnije za konzumiranje.
9. Pazite da ne preterate s pikantnošću i nek vam je slatko!