Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Tradicionalna kavarma sa svinjetinom i prazilukom

Tradicionalna kavarma sa svinjetinom i prazilukom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Tradicionalna kavarma sa svinjetinom i prazilukom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Jedva čekamo da probamo ovu tradicionalnu kavarmu sa svinjetinom i prazilukom, a vi?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • paradajz pire - 1/2 supene kašike
  • praziluk - 3 struka
  • ulje - 6 supenih kašika
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so
  • crni biber - 1 prstohvat
  • čubar - 1/2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na zalogaje i stavite ga u duboki tiganj sa zagrejanom masnoćom.

Isecite luk na kolutiće i dodajte ga nakon što se meso malo proprži.

Začinite ukusnu kavarmu čubrom, solju i alevom paprikom.

Periodično mešajte.

Rastvorite paradajz pire u malo vode, sipajte ga u druge sastojke i nastavite da kuvate jelo dok ne bude gotovo.

Pospite tradicionalnu kavarmu sa svinjetinom i prazilukom po želji peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: