Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od šitake pečuraka

Pašteta od šitake pečuraka

plovdivchankaplovdivchanka
Početnik
1
Pašteta od šitake pečuraka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ova pašteta od šitake pečuraka sa domaćim brusketima ili hrskavim hlebom, neverovatno je ukusna"

Potrebni sastojci

  • pečurke šitake - 60 g, suve
  • šargarepa - 2 komada, srednje veličine
  • masline - 5 komada, bez koštica
  • tofu - 150 - 200 g
  • peršun - 1 veza
  • biber - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje
  • soja sos - 1 kašičica
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Suve pečurke šitake prelijte ključalom vodom i poklopite na pola sata dok se dobro ne hidriraju, zatim ih izvadite i isecite.

Šargarepu narendajte, peršun očistite od peteljki, operite i iseckajte. Sve sastojke dinstajte u maslinovom ulju, zajedno sa pola čaše vode i soli po ukusu.

Kada sve omekša, zajedno sa tofuom zgnječite u glatku paštetu, kojoj dodajte biber, soja sos i sok od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti