Način pripreme
Kada ste sakupili sve potrebne sastojke da biste mogli da pripemite salatu sa morskim plodovima, možemo da pređemo na stvarni postupak.
Nakon što operete i posušite morske plodove, isecite lignje i stavite ih u tiganj sa iseckanom sipom.
Nakon toga dodajte presovana 2 čena belog luka, malo crnog bibera i malo suvog belog vina u ove sastojke.
Doze ovih poslednjih sastojaka morate prilagodite u skladu sa vašim preferencijama.
Kad to uradite, izmešajte i kuvajte na maksimalnoj snazi tokom 6 minuta.
Kombinujte škampe sa školjkama, izmešajte, pokrijte i kuvajte još 8 minuta.
Ukoliko je potrebno, posolite morsku salatu, izmešajte, pokrijte i kuvajte još 6 minuta.
Nakon toga je ostavite u pokrivenom tiganju da odmori još 5 minuta.
I na kraju sve što treba da uradite jeste da sve servirate na tanjir za posluživanje, da korigujete solju i crnim biberom, da dodate limunov sok, malo ekstradevičanskog maslinovog ulja, iseckani peršun i da servirate!
Uživajte u toploj salati od morskih plodova!