Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pileći ražnjići sa belim vinom i ruzmarinom

Pileći ražnjići sa belim vinom i ruzmarinom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pileći ražnjići sa belim vinom i ruzmarinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"U marinadi je tajna za ove sočne pileće ražnjiće"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicče - 4 komada
  • Za marinadu
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 1 vinska čaša
  • ulje - 1 šoljica
  • limunov sok - od 1/2 limuna
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od pileta koje imate se iseče na komade jednake veličine.

Beli luk za marinadu se istuca, dodaju se ostali sastojci i dobro se izmešaju.

Nakon toga se stavlja meso i ostavlja se da se marinira otprilike sat vremena.

Na kraju se komadi nanižu na ražnjiće i peku se sočni pileći ražnjići na roštilju (gril tiganju) otprilike 20 minuta.

Za garnirung sam izabrala pržene krompiriće.

Neka vam je slatko sa ovim pilećim ražnjićima sa belim vinom i ruzmarinom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: