Način pripreme
Prvo se skuvaju pileći bataci u posoljenoj vodi. Kad se skuvaju mogu se odvojiti od kostiju.
Luk se oljušti i sitno isecka. Nakon toga se stavlja u šerpu, u kojoj ćemo kuvati da se prodinsta sa malo ulja i vode.
Kad postane providan dodaju se očišćene pečurke, isečene na kolutove. Pečurke se mogu očistiti, tako što se istrljaju četkom ili da se oljušte, kao što ja radim. Ako je potrebno sipa se još malo vode.
Kad se izdinstaju pečurke, dodaje se belo vino. Lepo se promeša. Kad ispari vino, pečurke se posipaju kašikom aleve paprike i oko dve kašike brašna.
Ponovo se promeša. Dolazi red na mleveni paradajz. On može biti iz konzerve. Gozba se promeša i sipa se od bujona, u kome ste kuvali batake. Dodaju se i dva listića lovorovog lista za miris.
Kad paprikaš provri bataci se vraćaju u njega. Ostavljamo da vri na tihoj vatri još 10-15 minuta. Kad parikaš bude gotov, posipa se biberom i sitno iseckanim peršunom.