Karivurst

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032563k249
Karivurst
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
25/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Dajte 20 minuta ovim kobasicama i imaćete veoma ukusno jelo, veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • kuvana kobasica - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • kari - 2 kašičice u prahu
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • sok od pomorandže - 100 ml
  • paradajz - 400 ml pasiran
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Kobasicu nasecite na kolutove i pržite u zagrejanom ulju.

Izvadite kobasicu iz tiganja i na njeno mesto stavite glavicu luka, prethodno nasečenu na sitno.

Kada luk omekša, dodajte kašičicu karija u prahu i jednu kašičicu smeđeg šećera. Promešajte i dodajte sveže ceđeni sok od pomorandže.

Kada smesa proključa, dodajte pasirani paradajz. Sos posolite i dodajte mleveni biber.

Smanjite vatru i kuvajte sos dok se ne zgusne.

Prženu Kobasicu stavite u tanjir, prelijte je gotovim sosom i pospite sa malo karija u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: