Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Grickalice uz pivo»Kobasice glazirane medom i senfom

Kobasice glazirane medom i senfom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Kobasice glazirane medom i senfom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Evo ovde ste nas osvojili zauvek - glazirane kobasice sa medom i senfom"

Potrebni sastojci

  • ulje - 2 kašike
  • kobasica - 300 g, dimljena
  • med - 3 kašike
  • senf - 3 kašike, Dižon
  • za posluživanje
  • pomfrit
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kobasice na komade veličine zalogaja.

Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi i lagano pržite komade kobasice oko 15 minuta sa svih strana.

U međuvremenu, sipajte med i senf u posudu i dobro promešajte dok ne postane glatka smesa.

Izvadite kobasicu na papirni ubrus da ocedite masnoću. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Uvaljajte komade kobasice u preliv od senfa i meda.

Kobasicu poređajte u tepsiju i prelijte preostalim prelivom. Pecite u rerni oko 10 minuta, s vremena na vreme protresajući tepsiju kako bi zalogaji bili dobro premazani.

Meze za pivo poslužite toplo uz pomfrit ili uz prilog po želji.

Kobasice glazirane medom i senfom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: