Način pripreme
Tikvica se opere, krajevi se odseku i seče se na lente po dužini.
Tikvice isečene na duge ivice se namažu obilno ulje, posole se i posipaju biberom.
Poređaju se u dve posude za pečenje, pokrivene papirom za pečenje i zapeku se u rerni dok ne omekšaju i ne dobiju blagu preplanulost na temperaturi od 200 stepeni.
Nadev se sprema, tako što se sitan sir izgnječi sa iseckanim skuvanim ćurećim fileom.
Dodaje se so, belance i usitnjen peršun.
U kraj svake ivice tikvice se stavlja nadev, uvija se u rolnice od tikvica i ostavlja se u posudu za pečenje.
Preko svake ukusne rolnice se narenda kačkavalj i tikvice se zapeku dok ne dobiju odozgo lepu preplanulost i dok se kačkavalj ne istopi.
Serviraju se kao toplo predjelo za svakodnevene ili praznične trpeze.
Prijatno uz ove rolnice od tikvica u rerni sa ćuretinom i sitnim sirom!