Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Čamci od tikvica sa sitnim sirom

Čamci od tikvica sa sitnim sirom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Čamci od tikvica sa sitnim sirom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
09/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Čamci od tikvica sa sitnim sirom - mnogo su ukusni, a lako se spremaju"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • sitni sir - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • luk - 1 struk, mladi
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • čeri paradajz - 8 komada
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite srednje tikvice. Dobro ih operite i isecite na dva dela po dužini.

Izdubite unutrašnjost tikvica i posolite.

Izdubljeni deo isecite na sitne komade i dinstajte sa malo ulja i soli 3-4 minute.

Pripremite nadev tako što pomešate sitni sir sa 2 jaja, solju i crnim biberom po ukusu.

Takođe dodajte presovane čenove belog luka, mladi luk i kačkavalj, sitno iseckan ili izrendan.

Izmešajte i ovom smesom napunite tikvice.

Poređajte ih u tepsiju podmazanu sa malo ulja.

Po nadevu rasporedite dinstane tikvice i čeri paradajz iseckan na pola.

Zalijte sa malo ulje ili maslinovog ulja i stavite čamce od tikvica da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C otprilike 40 minuta.

Čamci od tikvica sa sitnim sirom su mnogo ukusna večera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti