Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Panjići od tikvica sa sitnim sirom, sirom i kačkavaljem

Panjići od tikvica sa sitnim sirom, sirom i kačkavaljem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Panjići od tikvica sa sitnim sirom, sirom i kačkavaljem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
31/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukusne tikvice sa veoma ukusnim nadevom Probajte ih"

Potrebni sastojci

  • tikcice - 2 komada, male
  • jaja - 2 komada
  • sitan sir - 150 g
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 3 - 4 kašike
  • peršun
  • mirođija
  • za sos
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i iseku na panjiće jednake veličine. Izdubite ih (pazite da im ne probijete dno) i poređajte ih u posudu za pečenje.

U posudi umutite jaja sa pavlakom. Dodajte sitan sir, sir i zelene začine.

Napunite panjiće smesom, sipajte malo vode i uvijte ih folijom.

Pecite na 200 stepeno dok tikvice ne omekšaju. Pred kraj pečenja sklonite foliju, stavite parče kačkavalja i dopecite.

Pomešajte mleko sa mirođijom i belim lukom. Promešajte dobro i servirajte sa punjenim tikvicama.

Panjići od tikvica sa sitnim sirom, sirom i kačkavljem su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: