Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Omlet sa kobasicom i bosiljkom

Omlet sa kobasicom i bosiljkom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Omlet sa kobasicom i bosiljkom
Fotografije: Lenka
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Najbolji način da poželite voljenoj osobi dobro jutro je da joj pripremite ukusan i zdrav doručak"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom
  • crni luk - 1 kom
  • beli luk - 1 čen
  • sveži bosiljak - količina po ukusu
  • vlašac - 1/2 veza
  • ulje
  • so
  • biber
  • mleko - 40 ml
  • kobasice - 2 kom.
  • praziluk - 1/2 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i praziluk iseckajte i stavite u tiganj sa predhodno zagrejanim uljem da se dinstaju na srednje jakoj toploti ringle. Pred kraj dodati iseckan beli luk.

Umutiti jaja, posoliti i pobiberiti, pa dodati mleko i sve izmešati.

Kobasice iseckati i dodati u tiganj sa lukom i prazilukom, pa dodati i sitno iseckan vlašac. Preliti sastav u tiganju u jajima i poklopiti tiganj na minut.

Promešati sve sastojke u tiganju i mešati dok se jaja ne budu pečena. Posuti iseckanim bosiljkom i promešati. Omlet sa kobasicom i bosiljkom serivirati u tanjir i uživati u zdravom doručku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: