Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći kravlji maslac

Domaći kravlji maslac

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6515240
Domaći kravlji maslac
Fotografije: Fati Kamberova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Da imate uvek na raspolaganju sveži maslac, jednostavno da sami pripremite kod kuće"

Potrebni sastojci

  • kajmak - 1, 5 šolje
  • voda - 2 - 3 listra
  • kiselo mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Od pripremljenog domaćeg kiselog mleka skinite kajmak sa površine.

U kanister od 5 litara sipajte vodu, kiselo mleko i kajmak.

Smesu promućkajte dobro, dok ne primetite da se u posudi odvajaju mali komadići maslaca.

Sipajte tečnost u šerpu i uz pomoć kašike sakupite maslac i formirajte loptu od njega.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: