Način pripreme
Prvo pripremite bujon od 700 ml tople vode i kocke pilećeg bujona.
Očistite brokoli i iskidajte ga na male cvetiće. Skuvajte ga na 5 minuta u vodi ili na pari (bolje je na pari).
U kaseroli istopite maslac. U njemu upržite luk i šargarepu, koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno. Dodajte pirinač i mešajte 1-2 minuta. Sipajte belo vino i sačekajte da alkohol ispari.
Dolazi red na bujon. Dodajte kutlaču po kutlaču, ali tek kada prethodna kutlača bude apsorbovana od pirinča. Sipajte bujon sve dok pirinač ne bude skuvan. Nekoliko minuta pre nego što isključite vatru, dodajte pavlaku, promešajte i poslužite rižoto.
Brokoli stavite preko rižota i narendajte parmezan.
*Možete da dodate brokoli u luk i šargarepu i da na taj način pripremite rižoto. Nekome se više dopada da je to posebno, jer brokoli ostaje ceo, a neće promeniti ni boju.