Način pripreme
U šerpu sa ključalom vodom se ubace oprani krompiri. Kuvaju se dok ne budu gotovi /otprilike 30 minuta/. Vade se iz vode i ostavljaju se da se ohlade.
U ključalu vodu se stavljaju komadići brokolija i isečene šargarepice na 10 minuta.
Luk i beli luk se izrendaju.
Krompir se oguli i izgnječi rukama, dodaje se skuvani brokoli i šargarepe. Sve se umesi. Dodaje se luk i beli luk, so i divlja nana.
U posebnim posudama se spremaju jaja koja se mute sa malo soli i brašna, pomešanog sa prezlama.
Priprema se posuda za prženje sa više ulje. Ugreje se.
Od smese od povrća za krompir ćuftice se zagrabi supenom kašikom i oblikuju se ćuftice u oblik šargarepica.
Namoče se u jaja i posle u smesu od brašna. Prže se po 3 minutice sa obe strane.
Vade se, bez okretanja.
Drvenim štapićem se buše rupice u krompir ćufticama i oblikuju se zeleni delovi šargarepice pomoću stručkova peršuna.
Krompir ćuftice sa brokolijem i šargarepom se garniraju kiselim mlekom.