Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Janija»Klasična janija od pasulja

Klasična janija od pasulja

IvelinaIvelina
Šegrt
274171
Klasična janija od pasulja
Fotografije: Ivelina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
380 min.
Porcije
4
"Jedna klasična janija od pasulja se servira obavezno sa omiljenim domaćim hlebom"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 250 g, beo
  • crni luk - 1 mala glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 20 ml
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - 1 kašika, ravna
  • nana - 1 kašika
  • ljuta paprika - 1 komad, suva
  • ljuta paprika - 1 komad
  • sok od paradajza - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi 4-5 sati u vodi. Nakon toga se kuva oko 1 sat (dok ne bude gotov). Voda se promeni. Količina tečnosti je u zavisnosti od toga da li želite gušću janiju od pasulja ili ređu kao za čorbu od pasulja.

Iseku se i dodaju u šerpu luk, šargarepa, dodaje se ljuta paprika, isečena na sitno, so, kašika ulja i pasulj se kuva još 15 minuta.

Pravi se zaprška sa uljem, brašnom, alevom paprikom i sokom od paradajza i dodaje se u pasulj.

Dodaje se nana i suva ljuta paprika. Pasulj se kuva još 5 minuta.

I ostaje nam da serviramo klasičnu janiju od pasulja sa omiljenim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: