Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Gusta janija od pasulja sa svinjskom kolenicom

Gusta janija od pasulja sa svinjskom kolenicom

Gusta janija od pasulja sa svinjskom kolenicom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Gusta janija od pasulja sa svinjskom kolenicom za sve koji vole ukusno da jedu."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad, mala
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 2 - 3 zrna
  • so
  • Za janiju
  • pasulj - 400 g, oljušten
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1/4 glavice
  • paprike - 1 komad, crvena
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so
  • mleveni paradajz - 2/3 šolje
  • divlja nana - 3 supene kašike, suva
  • selen - 1 kašičica, suv
  • celer - 1 supena kašika, suvi
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremljena svinjska kolenica se opere i stavlja u ekspres lonac. Sipa se voda do određenog nivoa.

Dodaje se so po ukusu, krupno naseckana glavica luka i šargarepa. Dodaju se lovorov list i piment.

Šerpa se čvrsto zatvara i kolenica se kuva otprilike 45 minuta nakon što para počne da izlazi kroz ventil. Skuvana kolenica se ostavlja da se ohladi, nakon čega se očisti od kostiju i nasecka na male komade.

Pasulj se namoči uveče. Promeni se voda i stavlja se na ringlu da uzavri. Kada voda uzavri, ponovo se baca.

Pasulj se prebacuje u već prazan ekspres lonac, zajedno sa sitno naseckanim na kockice lukom, šargarepom, glavicom celera, paprikom, celim čenovima belog luka i alevom paprikom.

Sipa se voda i šerpa se zatvara. Pasulj se kuva 20 minuta, nakon čega se poklopac skida.

Dodaje se so po ukusu, paradajz i začini po sopstvenom ukusu. Ja sam koristila suvu divlju nanu, selen, celer i čubar. Stavlja se i naseckana svinjska kolenica. Janija od pasulja se kuva još otprilike 15 minuta i spremna je za serviranje. Ova varijanta svinjetine sa pasuljem bude veoma ukusna.

Obavezno poslužujemo i svež hleb uz toplu gustu janiju od pasulja sa svinjskom kolenicom.

Takođe, pogledajte kako da napravite posnu janiju od pasulja, omiljenu čorbu od pasulja ii ovaj neodoljivi pasulj u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: