Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Grčka pileća čorba sa limunom

Grčka pileća čorba sa limunom

Yanka GoranovaYanka Goranova
Početnik
267
Grčka pileća čorba sa limunom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
"I dodajte malo limuna - evo je savršena pileća čorba, koju svako treba da proba"

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1/4 glavice
  • crveni luk - 2 glavice
  • pirinač - 3 kašike
  • žumanca - 2 komada
  • limun - 2 komada
  • biber
  • so
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se opere, osuši i natrlja solju. Stavlja se da vri u litar i po vode.

Šargarepa, celer i luk se oljušte, operu i iseku na kocke. Stavljaju se da se kuvaju zajedno sa piletom. Začinjava se po ukusu.

Meso se izvadi, odvoji se od kosti i iseče se takođe na kocke.

Bujon se procedi i vraća se na vatru.

Pirinač se opere i sipa u bujon.

Žumanca se umute sa sokom od jednog limuna i postepeno se sipaju u njega, pre nego što provri i uz poremeno mešanje. Dodaje se isečeno pileće meso.

Grčka pileća čorba se servira, posuta peršunom i sa krugovima limuna bez kore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: