Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća supa sa limunom i lopticama sa korijanderom

Pileća supa sa limunom i lopticama sa korijanderom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Pileća supa sa limunom i lopticama sa korijanderom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
04/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"A vi ste mislili da su sve pileće supe iste"

Potrebni sastojci

  • za supu
  • pileće grudi - 600 g
  • pileći bujon - 1.5 ml
  • crni luk - 1 glavica, velika
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1/4 glavice
  • biljna mast - 2 supene kašike
  • maslac - 30 f
  • limun - 1 supena kašika, sok
  • korijander - 1 supena kašika, svež
  • piment - 2 - 3 zrna
  • mleveni biber
  • so
  • za lopice
  • brašno - 200 g
  • maslac - 30 g, rastopljen
  • sveže mleko - 6 supenih kašika
  • kumin - 1/2 kašičice
  • korijander - 1 supena kašika, svež
  • limun - 1 komad, kora
  • limun - 1 supena kašik, sok
  • so - 1/4 kašiče
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Lagane i mekane loptice sa mirisom korijandera čine ovu supu bogatom, ukusnom i odgovarajućom za zumske dane.

U dubokoj šerpi rastopite maslac i biljnu mast. Poklopite šerpu i 10 minuta dinstajte povrće - šargarepu, luk i celer, isečene na krupnije kocke. Dodajte bujon, pileće meso, piment, korijander, so i biber. Ostavite smesu da vri 8-10 minuta.

Pokupite penu uz pomoć rešetkaste kašike i smanjite ringlu. Ostavite supu poklopljenu da se krčka oko 35 minuta Skinite šerpu sa vatre i prebacite pileće meso u posudu, kad se ohladi, isecite ga na kockice.

Ispasirajte bujon i povrće u njemu. Dodajte isečenu piletinu.

Za loptice od korijandera izgnječite suve sastojke u posudi, dodajte u njih začine - zelene i suve. U napravljeno udubljenje dodajte sveže mleko, rastopljen maslac i sok od limuna.

Mešajte smesu dok ne dobijete testo meke konsistencije Oblikujte loptice /12 komada/, veličine malog oraha, ruke pospite brašnom.

Pažljivo stavite loptice u supu, koja treba da se krčka na tihoj vatri, da se ne bi raspale. Poklopite supu i kuvajte još 7-10 minuta.

Kad loptice od korijandera isplivaju, supa je gotova za serviranje.

Začinite je sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: