Način pripreme
Lagane i mekane loptice sa mirisom korijandera čine ovu supu bogatom, ukusnom i odgovarajućom za zumske dane.
U dubokoj šerpi rastopite maslac i biljnu mast. Poklopite šerpu i 10 minuta dinstajte povrće - šargarepu, luk i celer, isečene na krupnije kocke. Dodajte bujon, pileće meso, piment, korijander, so i biber. Ostavite smesu da vri 8-10 minuta.
Pokupite penu uz pomoć rešetkaste kašike i smanjite ringlu. Ostavite supu poklopljenu da se krčka oko 35 minuta Skinite šerpu sa vatre i prebacite pileće meso u posudu, kad se ohladi, isecite ga na kockice.
Ispasirajte bujon i povrće u njemu. Dodajte isečenu piletinu.
Za loptice od korijandera izgnječite suve sastojke u posudi, dodajte u njih začine - zelene i suve. U napravljeno udubljenje dodajte sveže mleko, rastopljen maslac i sok od limuna.
Mešajte smesu dok ne dobijete testo meke konsistencije Oblikujte loptice /12 komada/, veličine malog oraha, ruke pospite brašnom.
Pažljivo stavite loptice u supu, koja treba da se krčka na tihoj vatri, da se ne bi raspale. Poklopite supu i kuvajte još 7-10 minuta.
Kad loptice od korijandera isplivaju, supa je gotova za serviranje.
Začinite je sokom od limuna.