Način pripreme
Za ovaj recept prvo treba da mariniramo meso zečetine. Tranžerom skinuti meso sa kostiju.
U duboku posudu staviti jabukovo sirće, maslinovo ulje i očišćen krupno isečen beli luk. Promešati. Staviti meso u marinadu i premazati ga da celi komadi budu u marinadi. Prekriti posudu sa mesom providnom folijom i staviti u frižider preko noći da odstoji.
Sutradan pripremiti mašinu za mlevenje mesa, pa samleti meso dva puta na mašini za mlevenje mesa. Ostaviti meso u jednu posudu, dok u drugu posudu stavimo hleb i prelijemo ga sa mlekom i sačekamo malo da odstoji dok se mleko ne upije u hleb. Spojiti mleveno žečije meso i natopljeni hleb.
Oljuštiti krompir, iseći ga na delove i staviti ga u vrelu vodu da se obari deset minuta. Nakon deset minuta izvaditi krompir iz vode i sačekati da se ohladi, kad se krompir ohladi spojiti ga sa mesom i hlebom.
Slaninu iseckati pa spojiti sa ostalim sastojcima i mesom. Luk i beli luk oljuštiti i sitno iseckati, pa dodati ostalim sastojcima. Peršun usitniti i dodati mesu. Još jednom celu smesu samleti u mašini za mleveno meso.
Umutiti jaja i dodati mlevenom mesu , pa dodati narendanu koru od limuna, so, biber i alevu papriku. Od mesa oblikovati ćuftice pa uvaljati u prezle i ostaviti da odstoje petnestak minuta. Dodati mast u tiganj i isepeći svaku ćufticu sa svih strana.
U ostatku masti propržiti luk i narendanu šargarepu, pa dodati crno vino kuvati dok ne ispari voda, pa dodati paradajz sos, dodati i ćuftice iseckane tikvice, lovorov list, biber u zrnu, so i čili. Kuvati dvadesetak minuta.
Integralni pirinač staviti u vodu da se skuva.
Servirati pirinač na tanjir i preliti sosem i ćufticama.
Prijatno uz ćufte od zečetine u crvenom sosu!