Način pripreme
Umesite testo od kokosovog brašna, mlevenih ovsenih pahuljica, sode bikarbone, šećera, jaja i prethodno otopljenog maslaca.
Ako vam se testo za paj mrvi, dodajte malo mlake vode.
U pleh za pitu (moj pleh je prečnika 28 cm) rukama rasporedite testo na papir za pečenje. Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se malo zapeče, oko 10-15 minuta.
U međuvremenu ispasirajte bundevu. Umutite jaja sa šećerom.
U ispasiranu bundevu dodajte mleko sa kašikom skroba, zatim mešavinu jaja, vanilu, rum, karanfilić, đumbir, cimet i suvo grožđe. Dobro promešajte.
Izvadite testo iz rerne i prelijte mešavinom od bundeve. Vratite u rernu i pecite paj od bundeve na 170 stepeni oko 40 minuta ili dok ne porumeni.
Izvadite, ostavite da se ohladi i pospite kokosovim brašnom.
Po želji ukusni paj od bundeve pospite šećerom u prahu.
Neka vam bude slatko uz ovaj paj od bundeve sa ukusom kokosa.