Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Savršen pohovan topljeni sir

Savršen pohovan topljeni sir

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Savršen pohovan topljeni sir
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
4
"Savršen pohovani topljeni sir je već tu - naš savet je da napravite trostruku količinu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 velika
  • topljeni sir - 250 g
  • prezle - za valjanje
  • brašno - za valjanje
  • slatko od borovnica - 4 kašike
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite topljeni sir na parčiće, koji su oko 15 g svako. Možete da koristite i sir u trouglićima, jer teži baš toliko.

Zagrejte rernu na 230 stepeni.

Oblikujte topljeni sir u loptice.

Umutite jaja sa 1-2 prstohvata soli. U jednu posudicu sipajte brašno, a u drugu prezle. Možete da dodate i začine po vašem izboru.

Za ove pohovane sireve smesa za pohovanje treba da bude deblja, da ne iscure pri prženju.

Pripremite posudu za pečenje sa papirom.

Potapajte svaki sir prvo u jaje, posle u brašno i na kraju u prezle. Poređajte ih u posudu za pečenje i pospite sa malo maslinovog ulja.

Pecite sir dok ne dobije blagu preplanulost.

Servirajte sa slatkom od borovnica i uživajte.

Savršeni pohovani topljeni sir je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti