Način pripreme
U pleh sipamo jedan paket domaće jufke. Posipamo sa 100 ml vode. Dodajemo 100 g komadića kravljeg maslaca. Pečemo u rerni 10-15 minuta, mešamo nekoliko puta da ne izgori.
Za krem:
U šerpu sipamo 800 ml svežeg mleka i 1 šolju šećera.
U posudi umutimo 4 jajeta, 1 paket kukuruznog brašna 60 g, 1 vanilu i 200 ml svežeg mleka. Dobro promešamo da se rastvori skrob, da nema grudvica.
Ugrevamo mleko sa šećerom, smanjujemo ringlu i lagano dodajemo smesu, mešamo neprestano. Kuvamo dok se ne zgusne krem od jaja.
U čaše stavljamo pečenu jufku (malo više od pola) i prelivamo toplim kremom. Kašikom mešamo i dodajemo još krema koliko je potrebno. Ostavljamo da se ohladi.
U posudi umutimo 3 belanca sa 1/2 šolje šećera u prahu dok ne dobijemo čvrste vrhove. Stavljamo u špric i sipamo preko krema.
Ukrašavamo krem sa domaćom jufkom različitim čokoladnim mrvicama i strukovima sveže mente.