Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem sa domaćom jufkom

Krem sa domaćom jufkom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Krem sa domaćom jufkom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Ovaj krem sa domaćom juflok je zaslužio da bude ukrašen na najčudesniji i najslađi način"

Potrebni sastojci

  • jufka - 1 pakovanje, domaća
  • voda - 100 ml
  • kravlji maslac - 100 g
  • belanca - 3 komada
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • za krem
  • sveže mleko - 800 ml + 200 ml
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • kukuruzni skrob - 1 paket
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U pleh sipamo jedan paket domaće jufke. Posipamo sa 100 ml vode. Dodajemo 100 g komadića kravljeg maslaca. Pečemo u rerni 10-15 minuta, mešamo nekoliko puta da ne izgori.

Za krem:

U šerpu sipamo 800 ml svežeg mleka i 1 šolju šećera.

U posudi umutimo 4 jajeta, 1 paket kukuruznog brašna 60 g, 1 vanilu i 200 ml svežeg mleka. Dobro promešamo da se rastvori skrob, da nema grudvica.

Ugrevamo mleko sa šećerom, smanjujemo ringlu i lagano dodajemo smesu, mešamo neprestano. Kuvamo dok se ne zgusne krem od jaja.

U čaše stavljamo pečenu jufku (malo više od pola) i prelivamo toplim kremom. Kašikom mešamo i dodajemo još krema koliko je potrebno. Ostavljamo da se ohladi.

U posudi umutimo 3 belanca sa 1/2 šolje šećera u prahu dok ne dobijemo čvrste vrhove. Stavljamo u špric i sipamo preko krema.

Ukrašavamo krem sa domaćom jufkom različitim čokoladnim mrvicama i strukovima sveže mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: