Način pripreme
* Pavlaka od kokosa je tvrdi deo koji se odvaja na površini u konzervi mleka od kokosa (važno je da bude iz frižidera).
Sameljite pečenu bundevu zajedno sa šećerom od kokosa i agavom i stavite u odgovarajuću posudu u frižider na 2-3 sata ili koliko je potrebno da se stegne.
Da biste napravili krokan rastopite šećer od kokosa na tihoj vatri, pazite, zato što izgori brzo i lako, pošto se ne karamelizuje kao običan šećer od šećerne trske.
Čim se rastopi dodajte mrvljene orahe i mešajte tako da dobro pokrije karamelu.
Ako želite, možete peći prethodno, ja sam stavila sirove.
Stavite smesu od karamele i oraha na papir za pečenje da se stvrdne (bude mnogo brzo).
Izvadite sladoled iz zamrzivača i dajte mu malo vremena da odstoji.
Uzmite dve metalne kašike i stavite u toplu vodu, sa njima oblikujte lopte od sladoleda i pospite mrvljenim krokanom.
Srećni praznici sa ovim sladoledom sa pečenom bundevom i krokanom od oraha.