Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Voćni Sladoled»Sladoled sa pečenom bundevom i krokanom od oraha

Sladoled sa pečenom bundevom i krokanom od oraha

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1732851469
Sladoled sa pečenom bundevom i krokanom od oraha
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 5
18/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Sladoled od bundeve, ako niste jelo, odvojite 15 minuta i pripremite ga kod kuće"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 350 pečena
  • pavlaka od kokosa - 150 g *
  • agava - 20 g, med ili javorov sirup po želji
  • orasi - 30 g
  • šećer od kokosa - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

* Pavlaka od kokosa je tvrdi deo koji se odvaja na površini u konzervi mleka od kokosa (važno je da bude iz frižidera).

Sameljite pečenu bundevu zajedno sa šećerom od kokosa i agavom i stavite u odgovarajuću posudu u frižider na 2-3 sata ili koliko je potrebno da se stegne.

Da biste napravili krokan rastopite šećer od kokosa na tihoj vatri, pazite, zato što izgori brzo i lako, pošto se ne karamelizuje kao običan šećer od šećerne trske.

Čim se rastopi dodajte mrvljene orahe i mešajte tako da dobro pokrije karamelu.

Ako želite, možete peći prethodno, ja sam stavila sirove.

Stavite smesu od karamele i oraha na papir za pečenje da se stvrdne (bude mnogo brzo).

Izvadite sladoled iz zamrzivača i dajte mu malo vremena da odstoji.

Uzmite dve metalne kašike i stavite u toplu vodu, sa njima oblikujte lopte od sladoleda i pospite mrvljenim krokanom.

Srećni praznici sa ovim sladoledom sa pečenom bundevom i krokanom od oraha.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: