Način pripreme
Za Badnje veče prema tradiciji sprema se bundevara sa pečenom bundevom. Ponekad je pravim sa domaćim korama koje treba da budu razvijene.
Nakon toga blago zapečene i na kraju namazane bundevom, poste uljem, šećerom i orasima i tako dok se sastojci ne potroše.
Ali u našoj svakodnevici često smo zauzeti i gotove kore su jedna sjajna opcija. A za ovu pitu sa bundevom koristim deblje Jedrenske kore.
Svaku koru mažem uljem, posipam šećerom i uljem, a u kratki kraj stavljam pečenu bundevu u jedan red. Nakon toga uvijam i stavljam u tepsiju. Tako dok se ne potroše sastojci za bundevaru.
Pečem na 180 stepeni 15-20 minuta, ali zavisi od rerne. Dok se ne dobije željena boja. Gotovu bundevaru blago hladim i posipam šećerom u prahu.
Bundevara sa pečenom bundevom za Badnje veče po starom receptu.