Način pripreme
Umutite belanca na penu sa šećerom od kokosa.
Dodajte žumanca jedno po jedno prilikom mešanja.
Nakon toga dodajte prosejana brašna jedno po jedno.
Sameljite orahe i dodajte sa brašnom.
Izrendajte jabuke krupnije i dodajte.
Na kraju dodajte prašak za pecivo, cimet i pačiju mast.
Dobro promešajte i sipajte smesu u namazan pleh prečnika 15/30 cm.
Prepolovite šljive i poređajte po površini kolača od jabuka, pritisnite ih malo da potonu u smesu.
Pecite na srednjem nivou rerne sa uključenim ventilatorom 35 minuta na 180 stepeni.
Proverite čačkalicom za zube ili drvenim štapićem da li je gotovo. Čačkalica treba da izađe suva.
Pripremite sirup, stavite vodu i šećer od kokosa u duboku kaserolu, sačekajte da se šećer rastopi.
Nakon toga skinite sa vatre i sačekajte da se potpuno ohladi.
Ovaj korak možete prvo napraviti, i kada kolač bude gotov da možete odmah da ga prelijete, da ne morate čekati.
Isecite na jednake delove i servirajte kolač od jabuka bez glutena sa šljivama sa kuglom ceđenog kiselog mleka ili sladoledom, ako vreme dozvoljava.
Prijatno!