Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kapkejk sa kokosom i glazurom od kokosa

Kapkejk sa kokosom i glazurom od kokosa

Mihaela StoyanovaMihaela Stoyanova
Početnik
6247
Kapkejk sa kokosom i glazurom od kokosa2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Kokosovi kapkejkovi koji će svaki dan učiniti malo posebnijim"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 2, 5 kašičice
  • kokosovo mleko - 1 šolja
  • maslac - 1 šolja, sa sobne temperature
  • šećer - 1 šolja, kristal
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 kesica
  • za glazuru
  • maslac - 1 šolja
  • šećer u prahu - 2, 5 šolje
  • kokosovo mleko - 1/2 šolje
  • za ukras
  • kokosov orah - 1 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi mikserom umutite maslac u šećer dok se ne dobije bela vazdušasta pena.

Nakon toga dodajte jaja jedno po jedno i nastavite da mutite, postepeno dodajući brašno, prašak za pecivo, kokosovo mleko i vanilu.

Nastavite da mutite dok se ne dobije ujednačena smesa. U posudu za mafine sa stavlja papirna korpica za kapkejk u svaki kalup posude.

Korpice se pune do dve trećine smesom i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Nakon što su gotove izvade se iz rerne i ostavljaju se da se ohlade. Mikserom se muti maslac i šećer u prahu dok ne pobele.

Dodaje se u kokosovo mleko i vanila, mućenje se nastavlja dok se potpuno ne sjedine svi sastojci i ne dobije se vazdušast krem.

Pomoću špatule se ukrašavaju kolačići dobijenim kremom, dekorišu se narendanim kokosovim orahom. Kapkejkovi sa kokosom i glazurom od kokosa se serviraju hladni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: