Način pripreme
Prosejte dve vrste brašna u posudu i dodajte so. Promešajte i oformite udubljenje u sredini.
Zagrejte blago vodu i rastvorite u njoj kvasac i šećer. Promešajte dok se ne rastvori.
Dodajte smesu s kvascem u brašna zajedno sa maslinovim uljem, parmezanom i začinima. Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo, koje se ne lepi-
Pokrijte testo za bagete streč folijom i ostavite sat da udvostruči svoj obim.
Nakon toga premesite testo i podelite ga na dva jednaka dela. Od svakog oblikujte dugi baget.
Stavite bagete u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.
Oštrim nožem napravite po nekoliko razreza.
Ostavite integralne hlepčiće ponovo da narastu, a za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Čim je temperatura postignuta, stavite aromatične hlepčiće da se peku 20-25 minuta.
Nadam se da će vam se svideti moji integralni bageti sa parmezanom i biljkama.