Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Integralni bageti sa parmezanom i biljkama

Integralni bageti sa parmezanom i biljkama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Integralni bageti sa parmezanom i biljkama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 2
11/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Toliko aromatični i još ukusniji integralni bageti sa parmezanom"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 150 g
  • brašno - 100 g, belo
  • voda - 200 ml, topla
  • kvasac - 10 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šečer - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • parmezan - 3 kašike, fino narendan
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte dve vrste brašna u posudu i dodajte so. Promešajte i oformite udubljenje u sredini.

Zagrejte blago vodu i rastvorite u njoj kvasac i šećer. Promešajte dok se ne rastvori.

Dodajte smesu s kvascem u brašna zajedno sa maslinovim uljem, parmezanom i začinima. Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo, koje se ne lepi-

Pokrijte testo za bagete streč folijom i ostavite sat da udvostruči svoj obim.

Nakon toga premesite testo i podelite ga na dva jednaka dela. Od svakog oblikujte dugi baget.

Stavite bagete u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.

Oštrim nožem napravite po nekoliko razreza.

Ostavite integralne hlepčiće ponovo da narastu, a za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.

Čim je temperatura postignuta, stavite aromatične hlepčiće da se peku 20-25 minuta.

Nadam se da će vam se svideti moji integralni bageti sa parmezanom i biljkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: