Način pripreme
Zapecite meso sa svih strana u glinenoj đuvečari sa maslinovim uljem.
Dodajte iseckani luk, so i crni biber.
Dodajte sve biljke osim peršuna i polovinu istucanih čenova belog luka u đuvečaru.
Sipajte vodu i belo vino i dodajte borovnice.
Ostavite jelo da provri i pecite ga nakon toga otprilike 60 minuta.
Pečurke sitno iseckajte i propržite ih blago sa maslinovim uljem i maslacem.
Izvadite pečenu svinjetinu, okrenite je, zalijte je sosom i dodajte ostali beli luk, pečurke, teleći bujon i sitno iseckani peršun.
Vratite ga u rernu na otprilike 30 minuta - smanjite temperaturu na 180°C.
Dodajte otprilike 1 supenu kašiku kukuruznog skroba kako bi se sos zgusnuo.
Poslužite pečene svinjske ribiće sa biljkama i pečurkama odmah sa čašom crvenog vina.