bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni Zec»Zec punjen biljkama i orasima

Zec punjen biljkama i orasima

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Početnik
1601487222
Zec punjen biljkama i orasima
Fotografije: Viktoria Konstantinova
07/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Nije teško napraviti savršenog zeca po ovom receptu, teško ide posle - kada treba da osiguraš dodatno za sve"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se na dno posude za pečenje kad se začinjava solju.

Za nadev: Rastapa se maslac i stavlja se u posudu za prženje. Dodaju se unapred očišćene i isečene pečurke i luk. Nakon što se izdinstaju, dodaje se i pirinač. Kada se zaprži i pirinač uz neprestano mešanje, dodaju se oko 2 i po šolje vode.

Orasi se iseku na sitno i dodaju se u pirinač. Kada je pirinač polu gotov (a ne treba da je potpuno skuvan, jer će se kuvanje nastaviti) začinjava se sitno isečenim peršunom, nanom i majčinom dušicom.

Dodaje se i biber, začinjava se solju.

Dok se nadev hladi, dobro očišćen zec se soli dobro iznutra i spolja. Zec se puni nadevom i zašiva se dobro.

Stavlja se preko krompirića i maže se odozgo sa malo aleve paprike i maslaca. U posudu za pečenje se sipaju 2 šolje vode. Pokriva se čvrsto folijom.

Stavlja se da se peče u rerni do 200 stepeni i malo pre nego što je gotovo, folija se sklanja, da se zapeče dok ne postane zlatasta u ukusna korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: