Način pripreme
Krompir se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se na dno posude za pečenje kad se začinjava solju.
Za nadev: Rastapa se maslac i stavlja se u posudu za prženje. Dodaju se unapred očišćene i isečene pečurke i luk. Nakon što se izdinstaju, dodaje se i pirinač. Kada se zaprži i pirinač uz neprestano mešanje, dodaju se oko 2 i po šolje vode.
Orasi se iseku na sitno i dodaju se u pirinač. Kada je pirinač polu gotov (a ne treba da je potpuno skuvan, jer će se kuvanje nastaviti) začinjava se sitno isečenim peršunom, nanom i majčinom dušicom.
Dodaje se i biber, začinjava se solju.
Dok se nadev hladi, dobro očišćen zec se soli dobro iznutra i spolja. Zec se puni nadevom i zašiva se dobro.
Stavlja se preko krompirića i maže se odozgo sa malo aleve paprike i maslaca. U posudu za pečenje se sipaju 2 šolje vode. Pokriva se čvrsto folijom.
Stavlja se da se peče u rerni do 200 stepeni i malo pre nego što je gotovo, folija se sklanja, da se zapeče dok ne postane zlatasta u ukusna korica.