Zec punjen biljkama i orasima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
07/04/2019
"Nije teško napraviti savršenog zeca po ovom receptu, teško ide posle - kada treba da osiguraš dodatno za sve "
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se na dno posude za pečenje kad se začinjava solju.

Za nadev: Rastapa se maslac i stavlja se u posudu za prženje. Dodaju se unapred očišćene i isečene pečurke i luk. Nakon što se izdinstaju, dodaje se i pirinač. Kada se zaprži i pirinač uz neprestano mešanje, dodaju se oko 2 i po šolje vode.

Orasi se iseku na sitno i dodaju se u pirinač. Kada je pirinač polu gotov (a ne treba da je potpuno skuvan, jer će se kuvanje nastaviti) začinjava se sitno isečenim peršunom, nanom i majčinom dušicom.

Dodaje se i biber, začinjava se solju.

Dok se nadev hladi, dobro očišćen zec se soli dobro iznutra i spolja. Zec se puni nadevom i zašiva se dobro.

Stavlja se preko krompirića i maže se odozgo sa malo aleve paprike i maslaca. U posudu za pečenje se sipaju 2 šolje vode. Pokriva se čvrsto folijom.

Stavlja se da se peče u rerni do 200 stepeni i malo pre nego što je gotovo, folija se sklanja, da se zapeče dok ne postane zlatasta u ukusna korica.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar