Keto čokoladna torta

Keto čokoladna torta
Fotografije: Megan's kitchen ?
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Sa velikim uzbuđenjem vam delimo ovaj recept za keto čokoladnu tortu, zato što je zaista mnogo ukusna"

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 190 g
  • kokosovo brašno - 40 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 4 komada
  • kisela pavlaka - 80 g
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • kravlji maslac - 200 g, mekan
  • eritritol - 120 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • za glazuru
  • crna čokolada - 1 komad
  • kokosov maslac - 2 kašičice
  • šumsko voće - za ukras (jagode, maline, kupine)
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte rernu na 160 stepeni. Namažite odgovarajući kalup za tortu kravljim maslacem i ostavite sa strane.

Pomešajte suve sastojke (bademovo sa kokosovim brašnom, praškom za pecivo, kakaom i solju).

U velikoj posudi umutite masalc mikserom dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte eritritol i nastavite da mutite dok ne dobijete mekanu smesu.

Dodajte jaja, kiselu pavlaku i ekstrakt vanile u smesu od maslaca, mutite dobro dok ne dobijete homogenu smesu.

Nakon toga dodajte i suve sastojke i promešajte.

Sipajte gotovo testo za čokoladnu tortu u kalup i pecite u ugrejanoj rerni oko 35-40 minuta.

Nakon što se ispeče, ostavite malo da se ohladi i izvadite iz kalupa.

Izlomite čokoladu na komade i zajedno sa kokosovim maslacem rastopite u mikrotalasnoj 30 sekundi, mešajte dok ne bude gotovo.

Prelijte odličnu tortu čokoladnom glazurom.

Ostavite da se ohladi i ukrasite keto čokoladnu tortu po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: