Način pripreme
Ugrejte rernu na 160 stepeni. Namažite odgovarajući kalup za tortu kravljim maslacem i ostavite sa strane.
Pomešajte suve sastojke (bademovo sa kokosovim brašnom, praškom za pecivo, kakaom i solju).
U velikoj posudi umutite masalc mikserom dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte eritritol i nastavite da mutite dok ne dobijete mekanu smesu.
Dodajte jaja, kiselu pavlaku i ekstrakt vanile u smesu od maslaca, mutite dobro dok ne dobijete homogenu smesu.
Nakon toga dodajte i suve sastojke i promešajte.
Sipajte gotovo testo za čokoladnu tortu u kalup i pecite u ugrejanoj rerni oko 35-40 minuta.
Nakon što se ispeče, ostavite malo da se ohladi i izvadite iz kalupa.
Izlomite čokoladu na komade i zajedno sa kokosovim maslacem rastopite u mikrotalasnoj 30 sekundi, mešajte dok ne bude gotovo.
Prelijte odličnu tortu čokoladnom glazurom.
Ostavite da se ohladi i ukrasite keto čokoladnu tortu po ukusu.