Način pripreme
Jaja se mute se šećerom u penu. Maslac se blago istopi.
Brašno od spelte se meša sa bademovim brašnom i dodaje se brašno od heljde.
Brašno od rogača se meša sa bademovim brašnom i sodaje se u drugo brašno od spelte. Sva brašna se veoma dobro mešaju dok se ne dobije homogena smesa.
Dodaje se šećer sa aromom limuna i vanile i izmeša se.
U sredini brašna se pravi udubljenje u koje se sipaju jaja sa šećerom i maslacem.
Kiselo mleko se izmeša sa sosdom i dodaje se u brašno. Mesi se testo koje se ostavlja na 30 minuta da odmori.
Testo se deli na 5 delova. Svaki deo se razvija u koru debljine 6-7 mm. Seče se kalupima za keksiće.
Keksići se ređaju na tepsiju na papir za pečenje.
Peče se 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom.
Zdravi domaći keksići od spelte su gotovi.