Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen pečurkama i povrćem

Patlidžan punjen pečurkama i povrćem

NikiNiki
Guru
565853k
Patlidžan punjen pečurkama i povrćem
Fotografije: Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ovaj punjeni patlidžan je odlična ideja za večeru, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • šargarepe - 1 komad
  • pačurke - 200 g
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • kačkavalj
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan prepolovino po dužini pomoću kašike izdubimo.

Usolimo ga i ostavljamo da puste sok. Luk, paradajz, pečurke i šargarepe očistimo, šargarepu izrendamo, pečurke i luk sitno iseckamo.

U tiganju zagrejemo masnoću, dodajemo luk i dinstamo, dodajemo ostalo povrće i sitno iseckani izdubljeni deo patlidžana.

Začinimo solju i crnim biberom i kuvamo dok povrće ne omekne.

Patlidžan punimo nadevom, ređamo ga u tepsiju i pokrivamo folijom.

Pečemo vegetarijanski patlidžan u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 40 minuta.

Skinemo foliju, posipamo izrenadnim kačkavaljem i zapečemo.

Poslužujemo patlidžan punjen pečurkama i povrćem, posut sitno iseckanom mirođijom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: