Način pripreme
Prepolovite patlidžane i stavite ih da se kuvaju 10 minuta u vreloj posoljenoj vodi. Nakon toga ih ocedite dobro, izdubite unutrašnjost i spremni su za punjenje.
Na nadev, stavite paradajz u vrelu vodu na kratko, oljuštite ga i očistite od semenki. Mesnati deo naseckajte na sitno, a semenke ispasirajte.
Ugrejte maslac i upržite crni i beli luk, dodajte sitno naseckane pečurke i prodinstajte. Dodajte paradajz i začine po ukusu - kuvajte dok tečnost ne ispari. Na kraju, promešajte sve sa sitno naseckanom unutrašnjošću patlidžana.
U nauljeni pleh stavite na komade seckanu šargarepu, luk i začine. Poređajte čamce od patlidžana i napunite ih nadevom.
Prelijte sa malo bujona od kostiju i stavite punjeni patlidžan da se peče poklopljen dok ne bude gotov. Na kraju, možete skloniti poklopac i malo ih zapeći odozgo.