Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom, pečurkama i belim lukom

Patlidžan punjen mlevenim mesom, pečurkama i belim lukom

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
641024010
Patlidžan punjen mlevenim mesom, pečurkama i belim lukom
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 3
05/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Patlidžan sa aromatičnim nadevom, koji kao da govori - pojedi me, pojedi me"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 - 6 komada, veći
  • luk - 2 glavice, crni
  • mleveno meso - 500 g
  • beli luk - 1 glavica
  • pečurke
  • paradajz
  • peršun
  • bosiljak
  • kačkavalj - 50 g ili sir
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo patlidžane i stavljamo ih u posudu sa vodom i solju na 10 minuta. Zaprže se sa svih strana u ulju. Sa gotovog patlidžana se oljušti po sredini po jedna traka i izdubi se.

Mleveno meso, sitno isečen crni luk, beli luk, pečurke, bosiljak, peršun se zaprže. Gotovim nadevom se puni patlidžan. Odozgo posipamo narendan kačkavalj ili sir. U posudu sipamo masnoću u kojoj smo pre toga zapržili patlidžan i narendan paradajz.

Poređamo patlidžane. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: