Način pripreme
U tiganju zagrejte ulje i propržite mleveno meso, izmešajte ga kako bi se izdrobilo i dobro ispržilo.
Kada se ispržilo i dobilo laganu braonkastu boju, dodajte sitno iseckane beli luk i luk i izmešajte.
Nadev začinte solju, crnim biberom i po jednim prstohvatom začina.
Nakon toga dodajte paradajz pire, izmešajte i dodajte izmrvljene keksiće, ostavite nadev da se krčka na slaboj vatri.
Operite jabuke i napunite ih smesom od mlevenog mesa.
Namažite dno tepsije s malo masnoće i poređajte napunjene jabuke i stavite poklopčiće oko njih.
Pecite jabuke u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 15-20 minuta.
Kada su gotove, svaku jabuku pospite izrendanim kačkavaljem i zapecite na otprilike 5 minuta na gornjem grejaču.
Servirajte pečene jabuke tako što stavite njihove poklopčiće odozgo.
Možete da ih poslužite sa garnirungom od pečenih svežih krompirića ili dinstanih pečuraka sa maslacem, može i sa nečim drugim po vašem izboru.
Punjene jabuke sa mlevenim mesom i kačkavaljem su jedna jedinstvena kombinacija ukusa, neodoljivo i lepo jelo!