Način pripreme
Očistite tikvice i prepolovite ih po dužini, tako da budu dve polovine. Izdubite svaku polovinu ostavljajući strane i dno celim. Isecite na sitno unutrašnjost, koju ste izdubili.
Namažite tikvice maslinovim uljem i stavite u posudu za pečenje postavljenu papirom. Stavite maslinovo ulje u tiganj i zapržite luk dok ne omekša, dodajte pečurke i unutrašnjost tikvica. Pržite oko 20 minuta dok ne postane zlatasto. Sklotnite u tanjir.
Stavite opet malo maslinovog ulja i stavite mleveno meso, usitnite ga i ispržite nekoliko minuta dok ne bude gotovo, začinite solju, biberom i alevom paprikom i origanom. Vratite isprženi luk i pečurke i promešajte.
Sklonite sa ringle i tom smesom napunite izdubljene tikvice. Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 15 minuta, nakon toga izvadite, narendajte i pospite kačkavaljem i vratite ponovo u rerni na još 10 minuta dok kačkavalj ne postane zlatast.