Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Punjene pečurkice sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Punjene pečurkice sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Punjene pečurkice sa mlevenim mesom i kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ukusno predjelo od punjenih pečuraka koje možete da servirate za praznik ili radni dan"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 8 krupnih ili srednjih
  • ulje - za prženje
  • so - za posipanje
  • mleveno meso - 200 g
  • čubar
  • kumin
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • luk - 1/2 glavice
  • prezle - 1 kaška
  • voda - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • jaje - 1 komad
  • kačkavalj - 50 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se zamesi sa svim začinima. Pečurke se očiste od panjinja i oljušte se, ne kvase se vodom.

Poređaju se u posudu za pečenje namazanu uljem, posipaju se prstohvatom soli. Oblikuju se male lopte, kao za mini ćuftice i stavljaju se u svaku pečurku.

Odozgo se posipaju uljem i peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Izvadi se posuda za pečenje i preko svake pečurke sa ćufticom se stavlja prstohvat narendanog kačkavalja.

Vraća se u rernu na još 10 minuta da se istopi kačkavalj i punjene pečurke su gotove.

Sjajno predjelo za Novu godinu uz čašu domaćeg vina!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: