Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Klasićne punjene tikvice sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Klasićne punjene tikvice sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Klasićne punjene tikvice sa mlevenim mesom i kačkavaljem
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 7
04/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kada se dvoumite, uvek se možete osloniti na klasiku - neće vas prevariti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 - 5 komada
  • mleveno meso - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • paradajz pire - 2 - 3 kašike
  • sos od paradajza - 1/2 konzerve, mala
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo lepo operemo tikvice, nakon toga odvajamo drške, isečemo tikvice na dva jednaka dela i izvadimo unutrašnjost kašikom.

Mleveno meso propržimo sa lukom i šargarepim, prethodno izrendamo. U njih dodajemo alevu papriku, so, paradajz pire i sok od paradajza. Ostavljamo 2-3 minuta da se krčka.

Poređamo punjene tikvice u namazan pleh, napunimo tikvice nadevom, sipamo malo vode u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne budu gootve.

U početku je rerna malo jača, nakon toga je smanjujemo da tikvice ne ostanu žive.

Pre nego što izvadimo, izrendamo kačkavalj i pečemo tikvice sa mlevenim mesom 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: