Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečene jabuke»Punjene jabuke sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Punjene jabuke sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Vesela SHVesela SH
Šegrt
226126
Punjene jabuke sa mlevenim mesom i kačkavaljem5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Punjene jabuke sa mlevenim mesom i kačkavaljem su jedna unikatna kombinacija ukusa, neodoljivo i lepo jelo!"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 6 - 8 komada, kiselijeg ukusa
  • teleće mleveno meso - 400 g
  • keksići od đumbira - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g, izrendani
  • paradajz pire - 50 g
  • luk - 1 glavica, stari luk
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • cimet - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 listić
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte ulje i propržite mleveno meso, izmešajte ga kako bi se izdrobilo i dobro ispržilo.

Kada se ispržilo i dobilo laganu braonkastu boju, dodajte sitno iseckane beli luk i luk i izmešajte.

Nadev začinte solju, crnim biberom i po jednim prstohvatom začina.

Nakon toga dodajte paradajz pire, izmešajte i dodajte izmrvljene keksiće, ostavite nadev da se krčka na slaboj vatri.

Operite jabuke i napunite ih smesom od mlevenog mesa.

Namažite dno tepsije s malo masnoće i poređajte napunjene jabuke i stavite poklopčiće oko njih.

Pecite jabuke u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 15-20 minuta.

Kada su gotove, svaku jabuku pospite izrendanim kačkavaljem i zapecite na otprilike 5 minuta na gornjem grejaču.

Servirajte pečene jabuke tako što stavite njihove poklopčiće odozgo.

Možete da ih poslužite sa garnirungom od pečenih svežih krompirića ili dinstanih pečuraka sa maslacem, može i sa nečim drugim po vašem izboru.

Punjene jabuke sa mlevenim mesom i kačkavaljem su jedna jedinstvena kombinacija ukusa, neodoljivo i lepo jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: