Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Brza predjela»Dinstani prokelj za garnirung

Dinstani prokelj za garnirung

Dinstani prokelj za garnirung
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Ovaj dinstani prokelj je sjajan garnirung za svako jelo"

Potrebni sastojci

  • prokelj - 450 g, zamrznut
  • so
  • biber
  • beli luk - 5 čenova
  • belo vino - 1 šolja
  • ljuta paprika - 3 komada, kajanska, suva
  • maslac - grudva
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju istopite maslac sa maslinovim uljem.

Oljuštite i isecite beli luk na sitno i izdvojte.

Stavite prokelj u tiganj i zapržite ga na jakoj vatri dok se ne zarumeni.

Dodajte beli luk, kajensku papriki i sačekajte 1-2 minuta da se zaprže.

Sipajte vino, a nakon nekoliko minuta zatvorite poklopac da se izdinsta.

Otvorire i ako je uvrela tečnost, isključite prokelj na tiganju.

Servirajte odmah, dok je topao dinstani prokelj kao garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Jednostavno, brzo i ukusno.
24.02.2022 10:04