Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjetina žilijen na tiganju

Svinjetina žilijen na tiganju

Svinjetina žilijen na tiganju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Ne možemo da se kontrolišemo, kada krenemo da jedemo ove žilijene"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1/4 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • muškatni oraščić - prstohvat
  • pivo - 2 šoljice, crno
  • maslac - grudvica
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso i nasecite ga na tanke trake - žilijene.

U tiganju istopite maslac sa maslinovim uljem. Ispržite meso do zlatne boje. Sipajte pivo, smanjite vatru i sačekajte da tečnost ispari.

Luk nasecite na rebarca, a šargarepu i papriku na trakice.

Kada meso ostane samo na masnoći, pojačajte vatru. Dodajte šargarepu i papriku.

Pržite dok ne omekšaju i dodajte luk.

Dodajte začine i promešajte ukusnu prženu svinjetinu.

Kada luk omekša, isključite vatru.

Prebacite jelo u odgovarajuću posudu ili tanjir i odmah poslužite svinjetinu na žilijene u tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: