Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pileća srca na seoski način

Pileća srca na seoski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Pileća srca na seoski način
Fotografije: Petya Aleksandrova
1 / 2
19/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Prema mnogima, ovo je najbolji način da se pripreme pileća srca. Po nama, to je najukusniji način"

Potrebni sastojci

  • iznutrice - 1/2 kg pilećih srca, prethodno skuvanih
  • luk - 6 srednjih glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 200 g sveže
  • paprike - 3 komada pečene
  • paradajz sok - 1 šolja
  • soli po ukusu
  • biber - po ukusu
  • beli biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite pileća srca od vode u kojoj ste ih skuvali. Naseckajte luk na rebarca i stavite ga u vrelo ulje da se dinsta.

Nakon toga dodajte sitno seckani beli luk i narendanu šargarepu, azatim i naseckane pečurke. Kada povrće omekša, dodajte i naseckane pečene paprike.

Sipajte šolju paradajz soka i malo vrelog bujona od vode u kojoj ste kuvali srca. Kada tečnost proključa, dodajte i pileća srca, začine i sve dobro promešajte.

Ostavite na vatri dok tečnost ne ispari i da sve ostane skoro samo na masnoći.

Prijatno uz pileća srca na seoski način!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: