Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Svinjska srca na seoski način sa prilogom od pirinča sa zeljem

Svinjska srca na seoski način sa prilogom od pirinča sa zeljem

ažurirano:
Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Svinjska srca na seoski način sa prilogom od pirinča sa zeljem
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Dajemo srce, ali ova ukusna svinjska srca na seoski način nikom ne damo."

Potrebni sastojci

  • svinjska srca - oko 500 - 550 g
  • luk - 6 glavica
  • mast - 4 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • paradajz pire - 6 supenih kašika
  • peršun - 1 veza
  • pirinač - 1/2 šolje
  • zelje - 1 veza
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska srca operemo i isečemo na dva dela. U ekspres loncu ih kuvamo oko 50 minuta. Brojimo minute nakon što provru i nakon što zatvorimo lonac.

Zelje operemo i očistimo srednju žilu. U šerpu stavljamo vodu da provri i dodajemo zelje. Treba da ga poparimo, ono će promeniti boju, držimo ga oko 5-6 minuta.

Oljuštimo jednu glavicu luka i sitno isečemo. U tiganju proprpžimo luk, dodajemo zelje da se zaprži.

Očistimo i operemo pirinač, dodajemo zelje i luk. Ostavljamo da se proprži i da promeni boju. Dodajemo vodu, odnos vode i pirinča treba da bude 3:1. Ja uvek kuvam u odnostu 4:1 i ostavljam na tihoj vatri da se krčka. Kad upije vodu treba da probate i da vidite da li je gotov i začinite solju.

Nakon što skuvamo svinjska srca i lonac ispusti vazduh, vadimo iz njega i sečemo na žilijen /duge trake/.

Oljuštimo i isečemo preostale glavice luka na polumesece. Stavljamo svinjsku mast u duboki tiganj da se rastopi. Dodajemo luk i pržimo dok ne dobije zlatnu boju. Dodajemo svinjska srca, alevu papriku, so po ukusu i paradajz pire, promešamo i ostavljamo 1-2 minuta.

U srca dodajemo vodu, oko 1 šolju da ne zagori paradajz pire i dodajemo sitno iseckan peršun.

Kuvamo dok se ne zgusne paradajz sos. Serviramo na jednom tanjiru od srca i pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: