Način pripreme
U šerpu staviti vodu da provri, pa dodati belo vino, zrna bibera, list lovora, piment i malo soli. Dodati i prethodno očišćena i oprana pileća srca i džigericu, pa ostaviti da se krčkaju na umerenoj vatri, oko 20 minuta, dok ne budu polugotova.
Nakon toga ih procediti kroz cediljku. U međuvremenu oljuštiti luk i naseći na na krugove, a šargarepu i paprike na sitno. Oljuštiti paradajz (ne izbacivati ljuspe - od njih kasnije napraviti ruže za dekoraciju), i krupno ih naseći.
Na dubokom teflonskom tiganju zagrejati maslinovo ulje i maslac. Dodati dobro isceđena srca i pržiti 2-3 minuta, uz mešanje, dok ne porumene.
Dodati i pileću džigericu, posoliti i pobiberiti po ukusu, i pržiti još 4-5 minuta, ali paziti da se ne isprže previše. S vremena na vreme pažljivo mešati, da se i srca i džigerica ravnomerno isprže. Ako je neophodno, dodati još malo maslaca ili maslinovog ulja.
Dodati luk, nasečen na krugove, i sitno naseckane šargarepu i paprike, pa pržiti još 5-6 minuta, ili dok povrće ne omekša, uz povremeno mešanje. Na kraju dodati oljušten i nasečen paradajz, i ostaviti jelo da se krčka još 7-8 minuta.
Posuti začinima: origanom, majčinom dušicom, i mirođijom, promešati i skloniti sa vatre. Jelo servirati toplo, podeljeno na porcije, uz ljute papričice i ruže od ljuspi od paradajza.
Prijatno!
Komentari