Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Meze»Pileća srca sa džigericom na seoski način

Pileća srca sa džigericom na seoski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Pileća srca sa džigericom na seoski način
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
3
"2 u 1 pileći delikatesi za dušu"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 300 g
  • pileća džigerica - 300 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • maslac - 25 g
  • šargarepa - 1 kom.
  • crni luk - 2 male glavice
  • paprika - 3 kom.
  • paradajz - 4 - 5 kom.
  • belo vino - 1/2 šolje
  • lovorov list - 2 kom.
  • piment - nekoliko zrna
  • čubar - prstohvat
  • origano - prstohvat
  • majčina dušica - prstohvat
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • mirođija - 1 kašičica suve ili sveže
  • ljute paprike - za garnituru (sveže ili marinirane)
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu staviti vodu da provri, pa dodati belo vino, zrna bibera, list lovora, piment i malo soli. Dodati i prethodno očišćena i oprana pileća srca i džigericu, pa ostaviti da se krčkaju na umerenoj vatri, oko 20 minuta, dok ne budu polugotova.

Nakon toga ih procediti kroz cediljku. U međuvremenu oljuštiti luk i naseći na na krugove, a šargarepu i paprike na sitno. Oljuštiti paradajz (ne izbacivati ljuspe - od njih kasnije napraviti ruže za dekoraciju), i krupno ih naseći.

Na dubokom teflonskom tiganju zagrejati maslinovo ulje i maslac. Dodati dobro isceđena srca i pržiti 2-3 minuta, uz mešanje, dok ne porumene.

Dodati i pileću džigericu, posoliti i pobiberiti po ukusu, i pržiti još 4-5 minuta, ali paziti da se ne isprže previše. S vremena na vreme pažljivo mešati, da se i srca i džigerica ravnomerno isprže. Ako je neophodno, dodati još malo maslaca ili maslinovog ulja.

Dodati luk, nasečen na krugove, i sitno naseckane šargarepu i paprike, pa pržiti još 5-6 minuta, ili dok povrće ne omekša, uz povremeno mešanje. Na kraju dodati oljušten i nasečen paradajz, i ostaviti jelo da se krčka još 7-8 minuta.

Posuti začinima: origanom, majčinom dušicom, i mirođijom, promešati i skloniti sa vatre. Jelo servirati toplo, podeljeno na porcije, uz ljute papričice i ruže od ljuspi od paradajza.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
šta to znači NA SEOSKI NAČIN dali je to manje komplikovano ili zdravije ili nešto sasvim drugopojasnite mi molim Vas
01.09.2021 11:42