Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Babina svinjska srca na seoski način

Babina svinjska srca na seoski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Babina svinjska srca na seoski način
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Da poljubimo babi ruke što je spremila tako ukusno jelo, i tek nakon toga da navalimo"

Potrebni sastojci

  • svinjska srca - 2 komada
  • pečene paprike - 4 komada, crvena
  • paradajz - 3 komada (može tegla ljuštenog paradajza)
  • stari luk - 1 velika glavica
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte srca u slanoj vodi, nakon toga ih isecite na male parčiće.

Isecit luk na sitno, pečene paprike oljuštite i isecite na krupne kocke, možete da koristite iz tegle.

Paradajz oljuštite i pasirajte ili takođe koristite iz tegle.

Sipajte ulje u dubok tiganj i prodinstajte luk sa paradajzom i paprikama, nakon što se prokrčkaju, dodajte isečene parčiće srca.

Ostavite da se zaprže zajedno i začinite začinima - možete da sipate kašičicu šećera da se ne oseća kiselost paradajza.

Pre nego što servirate, pospite usitnjenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: