Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa pečurkama i pavlakom

Šnicle sa pečurkama i pavlakom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Šnicle sa pečurkama i pavlakom
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Dok spremate šnicle stavite u frižider jedni flašu belog vina da se ohladi!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, šnicle
  • pečurke - 300 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • masnoća - 60 g
  • pavlaka - 250 g, tečna, za kuvanje
  • biber
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se operu i istucaju, posipaju se solju i biberom. Poređaju se u posudu za pečenje i ispeku se dok ne budu gotove (ako je potrebno pokrijte folijom).

Pečurke se dinstaju u masnoći, dodaju se sitno isečen peršun i beli luk. Pavlaka se muti mikserom i u nju se dodaju pečurke.

Meša se i dobijeni sos se sipa preko gotovih šnicli.

Šnicle sa pečurkama i pavlakom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: